Zanimljive teme, o prodaji i kupovini nekretnina, o tome kako urediti stan..

DA PRODAJA NEKRETNINE NE BUDE NOĆNA MORA

D
Dnevna soba, dizajn stoloviistolice.com

Prodaja nekretnine ne mora da bude komplikovan i težak proces ali se za njega valja dobro pripremiti. Dobra priprema je pola (uspešnog) posla.

Kako bi se prodaja nekretnine relativno lako i po mogućstvu uspešno okončala, potrebno je pripremiti se taj posao.

Pretpostavka je da ćete prodaju svoje nekretnine poveriti licenciranoj agenciji za promet nekretnina. Prodaja uz pomoć ovlašćenog posrednika standard je 21. veka. Prodaja uz pomoć posrednika obezbeđuje sigurnost, skraćuje put kroz lavirint propisa i skida potencijalne velike nevolje sa vrata.

Ipak, i kad angažujete posrednika, biće posla i za vas.

REALNA CENA VODI VAS DO KUPCA

Jedan od najvažnijih koraka koji vodi do kupca jeste određivanje realne cene.

Mediji su zagušeni pričama o skoku cena nekretnina u Beogradu i Novom Sadu. Koliko su te cene realne, a koliko spadaju u takozvani prikriveni marketing (na primer, cena za kvadrat i 3000 evra, liste čekanja, još nije počela gradnja a stanovi već rasprodati, vi prebrojavate evre u šteku, ako svi kupuju mora biti da valja) to možda i nikada nećemo saznati.

Cenu za koju biste prodali svoju nekretninu odredite realno. Zapamtite da u lancu koji otvarate svi žele da dobro da prođu.

UREDITE STAN DA LIČI NA DOBRO MESTO ZA ŽIVOT

Oni koji se razumeju u promet nekretnina, tvrde da se veće ulaganje u nekretninu koju planirate za prodaju ne isplati. Neće vam se vratiti kroz cenu a namučićete se bez potrebe i efekta.

Ipak, to ne znači da nekretninu ne uredite.

Pažljivo je očistite, uredite nameštaj, najviše pažnje (iskustvo potvrđuje) posvetite kuhinji i kupatilu. Ulaz, hodnik, predsoblje takođe sredite najbolje što možete, jer je to prvi susret potencijalnog kupca sa nekretninom.

Ukoliko imate dvorište, pokosite travu, uklonite đubre, sve to ne zahteva ni previše vremena a ni previše novca.

Doterajte svoju nekretninu kao što biste doterali sebe za neku važnu priliku.

Budite realni i racionalni, dobro sarađujte sa agentom za nekretnine i prodaja uopšte ne mora da bude noćna mora, nego samo jedan od dobro urađenih poslova u vašem životu.

O autoru

Nadica Jakovljev
Nadica Jakovljev

Dugodišnja novinarka u štampanim i elektronskim medijima.
Novinarstvom se bavila u listu „Zrenjanin“, „ Zrenjaninskim novinama“, na radiju, trenutno radi kao novinar na portalu zrenjaninski.com.

Nadica Jakovljev Autor članka: Nadica Jakovljev
Zanimljive teme, o prodaji i kupovini nekretnina, o tome kako urediti stan..

Скорашњи чланци

Скорашњи коментари

Архиве

Категорије