Zanimljive teme, o prodaji i kupovini nekretnina, o tome kako urediti stan..

Kako pripremiti stan za prodaju ili: da li postoji ljubav na prvi pogled

K
IMG_6897

Iznenadili biste se kada biste znali da prvi utisak koji potencijalni kupac stekne o vašem stanu bude upravo onaj koji presudi. Kao što postoji ljubav na prvi pogled između dvoje ljudi tako postoji i ljubav na prvi pogled između stana i budućih stanara.

Ako ste rešili da stan u kom živite prodate, učinite to po najboljoj ceni. A da biste to učinili, potrebno vam je samo malo napora, volje i vremena. I, naravno, ovih nekoliko saveta koji su, to govori dugogodišnje iskustvo, čuda učinili.

Još sa vrata, kupac mora da pomisli – ovde bih mogao da živim.

Čisto da blista

Napravite veliko spremanje stana. Oribajte ulazna vrata, iz predsoblja sklonite obuću koja daje izgled neurednosti, poređajte odeću u ormare, operite ogledalo.

Posebnu pažnju obratite na kuhinju i kupatilo. Ribanje će vam oduzeti nekoliko sati ali efekat će biti neverovatan. Đavo se uvek krije u detaljima. Neka vam se šporet cakli. Izbacite iz kupatila prazne bočice, spustite dasku na wc šolji.

I bi svetlost

Poseta potencijalnog kupca će vam biti najavljena. Pustite svetlost u vaš stan. Podignite roletne, pomaknite zavese, operite prozore. Svetlost čuda čini: vaš će stan izgledati potpuno drugačije ako je okupan svetlošću. Tamo gde nema dovoljno dnevne svetlosti, upalite sijalice. Promenite one koje na rade.

Mirisan dom, kako to lepo zvuči

Ako živite u stanu koji nameravate da prodate, jasno je da će u njemu carovati mirisi svakodnevnog života. Potrudite se da to budu mirisi toplog porodičnog ognjišta, a ne mirisi duvana, neopranih zavesa i neispražnjene kante za smeće. Prostorije dobro izvetrite. Operite zavese ukoliko ih imate, bacite đubre iz kante, stavite osveživač u kupatilo. Pri ruci uvek imajte malo cimeta – pospite ga po rerni i samo zagrejte. Cimet je miris koji asocira na toplinu, kolače, porodicu.

Vreme je za Feng Šui

Logično je da su se u vašem stanu godinama nakupile stvari koje vam nisu potrebne. Za vas su to uspomene, za kupca prenatrpani prostor. Sad je vreme da se oslobodite svega što je višak. Em će vama biti lakše kada se budete selili em će vaš stan izgledati urednije i preglednije. One vam u novom prostoru sigurno neće trebati a kupcu će pokazati prostor u svoj svojoj veličini.

Kućni ljubimci su samo vaša ljubav

Obožavate svog psa ili mačku. Ne pretpostavljajte da će ih voleti i oni koji razgledaju vaš stan sa namerom da ga kupe. Privremeno ih sklonite – ne prodajete njih nego stan. Usisajte dlake.

Pospremite terasu, pokupite veš koji se suši na štriku ili sušilici, okačite koju saksiju sa cvećem…

Imajte na umu da je vama vaš stan bio lep kakav god da je, jer je to bio vaš dom. Pružite priliku vašem stanu da postane dom nekom drugom.

O autoru

Nadica Jakovljev
Nadica Jakovljev

Dugodišnja novinarka u štampanim i elektronskim medijima.
Novinarstvom se bavila u listu „Zrenjanin“, „ Zrenjaninskim novinama“, na radiju, trenutno radi kao novinar na portalu zrenjaninski.com.

Nadica Jakovljev Autor članka: Nadica Jakovljev
Zanimljive teme, o prodaji i kupovini nekretnina, o tome kako urediti stan..

Скорашњи чланци

Скорашњи коментари

Архиве

Категорије