Zanimljive teme, o prodaji i kupovini nekretnina, o tome kako urediti stan..

Kućiti se uz pomoć kredita – pitanje staro kao biblija

K
IMG_6889

Vreme vam je za kućenje. Bilo bi zgodno da se pojavi neka tetka iz Amerike na koju su već svi zaboravili i ostavi baš vama nasledstvo. Ili, dobijete na Lotu tiketu ili u sportskoj kladionici. Bilo bi zgodno, ali retko se dešava. I po pravilu, ne vama.

Imate gotovinu iz nekih drugih izvora – zgodno. Ali, šta ako je nemate ili nemate dovoljno za željenu nekretninu.

Za one koji su planirali da kupe stan sada je najbolji trenutak jer kamate na kredite, troškovi njihove obrade i cene stanova nikada nisu bili niži.

Zbog male tražnje, banke se utrkuju koja će dati bolje uslove za kredit .

Donesite nam ponudu iz pet drugih banaka za stambene kredite i daćemo vam nižu kamatu od najniže koju oni ponude, anegdota je koja kruži Internetom. Blizu istini, jer se banke banke trenutno nadmeću u trci za klijente na duge staze.

Kada pogledate ponudu banaka, videćete da su kamatne stope rekordno niske. Sada se kreću od 2,9 do četiri odsto i upola su manje nego pre šest, sedam godina.

Podizanje stambenog kredita je velika životna odluka kojoj bi trebalo da pristupite vrlo ozbiljno.

Korak broj jedan

Reklame su primamljive, ali one su i napravljene tako da vas privuku a ne da vam sve objasne. Dobro se informišite – banke imaju svoje sajtove, odvojite vreme za dobru pretragu.

Korak broj dva

Obiđite banke koje ste izdvojili pešice. Pripremite pitanja i pažljivo slušajte i zapisujte šta vam odgovaraju. Raspitajte se o ostalim troškovima koji variraju od banke do banke.

Korak broj tri

Ostavite sebi vremena da uporedite informacije. Nešto što se u momentu učini kao povoljnija varijanta, možda tako neće izgledati kasnije.

Korak broj četiri

Obavezno se konsultujte sa stručnim ljudima u agenciji za prodaju nekretnina koji su već prodavali nekretnine uz pomoć kredita.

Ono što je do skoro pravilo velike muke onima koji su razmišljali o stambenim kreditima bila je vrednost euribora.

Prema mišljenju većine stručnjaka, u narednih tri do četiri godine ne očekuje se veća promena vrednosti euribora, na koji se dodaju troškovi banke koja daje kredit.

Cene nekretnina u ovom trenutku vrlo su povoljne.

Za one koji planiraju da reše svoje stambeno pitanje, sada je pravi trenutak.

Imajte na umu da donosite veoma važnu odluku i da od te odluke umnogome zavisi kako će izgledati budućnost vas i vaše porodice.

O autoru

Nadica Jakovljev
Nadica Jakovljev

Dugodišnja novinarka u štampanim i elektronskim medijima.
Novinarstvom se bavila u listu „Zrenjanin“, „ Zrenjaninskim novinama“, na radiju, trenutno radi kao novinar na portalu zrenjaninski.com.

Nadica Jakovljev Autor članka: Nadica Jakovljev
Zanimljive teme, o prodaji i kupovini nekretnina, o tome kako urediti stan..

Скорашњи чланци

Скорашњи коментари

Архиве

Категорије