Zanimljive teme, o prodaji i kupovini nekretnina, o tome kako urediti stan..

PROLEĆNO URBANISTIČKO SREĐIVANJE

P
Zrenjanin Bagljas pogled sa visine

Urbanističke konture uskoro će dobiti sportsko rekreativni kompleks “Tisa” kod Aradca. I Bagljaš se urbanistički dodatno uređuje.

Sportsko rekreativni kompleks “Tisa” kod Aradca uskoro bi mogao da ponovo postane zanimljivo izletište ne samo za Zrenjanince, nego i za sve ljubitelje reke, nautike, očuvane prirode…

Prošle godine, ovo poprilično zapušteno izletište, dobilo je novog upravljača – Gradsku stambenu agenciju a ove godine izletište će dobiti novi urbanistički plan koji bi trebalo da od “Tise” napravi uređeni kompleks. Namena mu se neće menjati: i dalje ostaje kompleks namenjen za sport i rekreaciju.

Kompleks se prostire na površini od nešto više od 15 hektara.

Ono što ljubitelji očuvane prirode i reke Tise, prave panonske lepotice, očekuju, nakon donošenja Plana detaljne regulacije, dočekaće.

Planom su predviđeni sasvim novi sadržaji, kojih očigledno nije moglo biti zbog nepostojanja planskih urbanističkih dokumenata.

U planu će se naći plaža, marina, kamp, privez za čamce, prostor namenjen za izgradnju sojenica, molovi, trim staze, dečija igrališta…

Na sve ovo ipak će se morati pričekati u ovoj sezoni, s obzirom na to da tek počinje izrada planskih dokumenata.

I NA BAGLJAŠU IZMENE

Grad je živi organizam.

U skladu sa raznim promenama, urbanisti ga prilagođavaju potrebama njegovih stanovnika.

U skladu sa tim i najveće naselje u Zrenjaninu, Bagljaš, pretrpeće određene urbanističke promene.

Na ranom javnom uvidu nalazi se materijal za izmene i dopune regulacionog plana naselja Bagljaš. Naime, kako su u planu izmene i dopune regulacionog plana za najveće zrenjaninsko naselje, u kom živi oko 20.000 stanovnika, na rani javni uvid se stavlja materijal kako bi svi zainteresovani mogli da upute sugestije i primedbe.

Urbanistički, Bagljaš je podeljen na pet celina koje ukupno zauzimaju površinu od 647 hektara.

Izmenama i dopunama predviđene su mnoge promene od kojih izdvajamo promenu namene površine dela ulice Poučki Desančića, od sadašnje namene za porodično stanovanje u javnu namenu – ulicu.

Tu je i promena namene dela severno od ulica Stevana Aleksića i Vojislava Ilića, koje su do sada bile namenjene sportu ili rekreaciji a izmenama su predviđene za porodično stanovanje.

Namena će se za određene površine menjati u gotovo svim urbanističkim celinama Bagljaša.

Novu namenu trebalo bi da dobije i javni prostor iza Žabaljske ulice prema Aviv parku.

O autoru

Nadica Jakovljev
Nadica Jakovljev

Dugodišnja novinarka u štampanim i elektronskim medijima.
Novinarstvom se bavila u listu „Zrenjanin“, „ Zrenjaninskim novinama“, na radiju, trenutno radi kao novinar na portalu zrenjaninski.com.

Nadica Jakovljev Autor članka: Nadica Jakovljev
Zanimljive teme, o prodaji i kupovini nekretnina, o tome kako urediti stan..

Скорашњи чланци

Скорашњи коментари

Архиве

Категорије