Zanimljive teme, o prodaji i kupovini nekretnina, o tome kako urediti stan..

GRAD SILAZI NA REKU

G
begej

Na javnom uvidu nalaze se nove izmene i dopune Plana generalne regulacije Jugoistok.

Iza ne posebno interesantnog i intrigantnog naziva Jugoistok nalazi se, između ostalog, i deo šireg centra grada, odnosno kompleks bivše fabrike čarapa “Udarnik” kao i kompleks bivše Pivare.

Izmenama i dopunama plana, koje nisu prve, definitivno se uobličava promena izgleda ovog dela Zrenjanina, koji je s jedne strane imao industrijske objekte ali i bio deo grada u kom su dominirale prizemne porodične kuće.

Na lokaciji bivše Pivare već niče jedna višespratnica a izmenama plana, odnosno dozvolom za infrastuktruno opremanje (pre svega, to se tiče ojačavanja elektromreže), sva je prilika nove zgrade za višeporodično stanovanje mogu se uskoro očekivati i na lokaciji bivše čarapare.  

Izmenama plana oko 3 hektara zemljišta prenamenjuje se iz porodičnog u višeporodično stanovanje.

Grad silazi na reku, to je definitivno.

Za sada, samo sa jedne strane Begeja ali, ako je suditi prema nezvaničnim informacijama, slično se može dogoditi i na drugoj, onoj bližoj centru grada. Neke najave postoje da bi se u delu nastavka Jevrejske ulice prema Begeju (bivši magacini Robne kuće Beograd) mogle graditi zgrade za višeporodično stanovanje.

Zrenjanin očigledno neće izbeći sudbinu Beograda i Novog Sada.

Na tržištu nekretnina u gradu na Begeju (koji će to sad bukvalno i postati) vlada neutažena i hronična nestašica novih stanova.

Investitori osluškuju damare tržišta i ne čase časa. Zrenjanin je nedavno označen, prema broju izdatih građevinskih dozvola, za jedno od najaktivnijih gradilišta u zemlji.

Zgrade za višeporodičino stanovanje niču na svakom koraku. Razbacane po čitavom gradu.

Koliko će ovu intenzivnu gradnju, grad kao poseban organizam, moći da isprati, ostaje nam da vidimo.

Misli se pre svega na parkiranje, zelenilo, trotoare, kolovoze, saobraćaj uopšte…

U svakom slučaju, izmene su  na javnom uvidu narednih 20 dana.

Koliko je to što piše u dokumentu jasno običnom građaninu (na stranu, koliko je građanin zainteresovan dok mu ne nikne zgrada skoro u dvorištu) i čemu služe ovakvi javni uvidi, u nekom drugom tekstu.

O autoru

Nadica Jakovljev
Nadica Jakovljev

Dugodišnja novinarka u štampanim i elektronskim medijima.
Novinarstvom se bavila u listu „Zrenjanin“, „ Zrenjaninskim novinama“, na radiju, trenutno radi kao novinar na portalu zrenjaninski.com.

Nadica Jakovljev Autor članka: Nadica Jakovljev
Zanimljive teme, o prodaji i kupovini nekretnina, o tome kako urediti stan..

Скорашњи чланци

Скорашњи коментари

Архиве

Категорије