Zanimljive teme, o prodaji i kupovini nekretnina, o tome kako urediti stan..

Dani i nedelje arhitekture u Zrenjaninu

D
dani-arhitekture

Društvo arhitekata Zrenjanina priuštilo je Zrenjanincima, u Nedelji arhitekture, nekoliko zanimljivih događaja.

Počelo je izložbom na kojoj su predstavljeni realizovani ali i nerealizovani projekti članova Društva arhitekata, pa su oni koji su izložbu pogledali mogli da vide projekte marine u Porto Montenegru, višeporodičnih stambenih objekata u Zrenjaninu ali i zanimljive projekte porodičnih kuća.

Na tribini „Stan i stanovanje“, o kojoj će posebno biti reči u nekom od narednih tekstova, i iz uvodnog upoznavanja sa temom a još više iz vrlo žive diskusije kvalifikovane publike, saznalo se o aktuelnim trendovima u stanogradnji u Zrenjaninu. Mnogo više se čulo o problemima koji prate intenzivno zadiranje višeporodičnog stanovanja u staro jezgro grada, od ugrožavanja privatnosti do ogromnog pritiska na postojeći infrastrukturu.

Zašto vlast a zašto javnost ćute na potpunu promenu izgleda Zrenjanina kakvog smo ga do sada poznavali, zašto pristajemo da živimo u prostoru bez zelenila, sadržaja i ima li kraja urbicidu, samo su neke od tema koje su pokrenute na tribini.

Zanimljivo predavanje na temu zemljane arhitekture a posebno zanimljiva stručna šetnja kroz gradsku secesiju zatvorili su ovogodišnje Dane arhitekture.

Sa obećanjem da će naredni, kada Društvo arhitekata bude obeležavalo četvrt veka svog postojanja, biti posvećeni modernoj arhitekturi u gradu.

Dani arhitekture u Zrenjaninu pokazali su da, s jedne strane, postoji struka koja ima šta da kaže i pokaže. S druge strane, pokazalo se i da postoji vrlo zainteresovana i kvalifikovana javnost.

Možda zajedno učine nešto da grad postane bolje mesto za život.

O autoru

Nadica Jakovljev
Nadica Jakovljev

Dugodišnja novinarka u štampanim i elektronskim medijima.
Novinarstvom se bavila u listu „Zrenjanin“, „ Zrenjaninskim novinama“, na radiju, trenutno radi kao novinar na portalu zrenjaninski.com.

Nadica Jakovljev Autor članka: Nadica Jakovljev
Zanimljive teme, o prodaji i kupovini nekretnina, o tome kako urediti stan..

Скорашњи чланци

Скорашњи коментари

Архиве

Категорије