Zanimljive teme, o prodaji i kupovini nekretnina, o tome kako urediti stan..

POLISA ZA MIRAN SAN

P
Zrenjanin, centar

Prema nekim podacima, tek trećina kuća i stanova u Srbiji je osigurana. Ni poplave iz 2012. godine ni poplavljeni Obrenovac, nisu bitnije uticali na porast osiguranja od poplava. Zašto lakše osiguramo autmobil od par hilada evra a skupo nam je da osiguramo imovinu vrednu desetine hiljade evra.

Kad bi vam neko rekao da možete da se lišite velikih briga za stotinak evra godišnje, pristali biste u momentu. A kad vam neko ponudi da osigurate imovinu vrednu desetine hiljada evra, odnosno kuću ili stan, teško se odlučujete. Prema nekim podacima, tek trećina nekretnina u Srbiji je osigurana. Procenat nisu bitnije povećale ni poplave iz 2012., kao što ni suša koja se ponavlja iz godine u godinu ne poveća procenat osiguranih njiva.

NE U NEBO NEGO U NOVČANIK

Zasada nam ne prete uragani i tornada, ali nas je leto 2017. sa velikim vrućinama i onda dramatičnim promenama i vremenskim nepogodama, teralo da gledamo u nebo. Hoće li nas pogoditi ili promašiti.

Umesto da gledamo u nebo i da se nerviramo zbog nečeg na šta ne možemo da utičemo, mogli bismo znati da se i od grada i leda može osigurati. Ove 2017. godine svedočili smo mnogobrojnim požarima, čitali o porodicama u našem okruženju koje su za samo nekoliko minuta ostali bez svega.

A osiguranje od požara je elementarno osiguranje.

Osiguranje stana ili kuće je osnovno imovinsko osiguranje, bez obzira da li živimo u svom stanu ili u iznajmljenom. Osiguranjem pokrivamo rizik da zbog štete koja bi mogla nastati, umanjimo vrednost imovine.

Od čega se može osigurati?

Osnovni rizici su i najčešći i pričinjavaju veliku štetu. To su požar i oštećenja izazvana vodom.

Naravno, postoje i mogućnosti dodatnih osiguranja.

IZBOR NIKAD VEĆI

Danas na tržištu postoji zaista veliki izbor osiguravajućih kuća (http://www.portal-srbija.com/osiguravajuca-drustva) a osiguravajuće kuće imaju veliki izbor paketa za osiguranje vaše nekretnine.

Naravno, od toga za šta se opredelite, zavisi i koliko novca za osiguranje treba da izdvojite.

Ako vam se učini da je mnogo, pomislite da li ste finansijski spremni da sanirate štetu nastalu izlivanjem vode ili kanalizacije u svom stanu. A možda i u komšijinom.

Ili još bolje: podelite godišnju premiju na dnevni nivo. U većini slučajeva to su iznosi za koje u radnji kažete, neka ne treba kusur. Iznos je manji nego što ostavite bakšiš u kafiću.

I zamislite se: zašto vam je lakše da osigurate automobil, vredan nekoliko hiljada evra a razmišljate se kad treba da osigurate imovinu vrednu nekoliko desetina hiljada evra.

O autoru

Nadica Jakovljev
Nadica Jakovljev

Dugodišnja novinarka u štampanim i elektronskim medijima.
Novinarstvom se bavila u listu „Zrenjanin“, „ Zrenjaninskim novinama“, na radiju, trenutno radi kao novinar na portalu zrenjaninski.com.

Nadica Jakovljev Autor članka: Nadica Jakovljev
Zanimljive teme, o prodaji i kupovini nekretnina, o tome kako urediti stan..

Скорашњи чланци

Скорашњи коментари

Архиве

Категорије