Zanimljive teme, o prodaji i kupovini nekretnina, o tome kako urediti stan..

ONLINE ŽIVOT

O
rad-kod-kuce

Da li će i kako pandemija korona virusa uticati na arhitekturu i kako će izgledati stanovanje u budućnosti, već je bilo reči na stranicama „Zrenjaninskih krovova“.

Šta uraditi danas i kako omogućiti koliko toliko normalno funkcionisanje porodice u uslovima online života?

Kako sada stvari stoje, sledi nam jesen i zima u kojima će se, kao i proletos, u istom prostoru naći roditelji koji će raditi od kuće i deca koja će nastavu pratiti putem interneta.

Proletos smo svi mislili da je to privremeno iznuđeno rešenje. Po principu, kad gosti nisu besni ni kuća nije tesna, i sa nadom da situacija neće trajati predugo, sa manje ili više stresa, roditelji su radili a deca se školovala.

Sad je već jasno da nas čeka izazovna jesen i još izazovnija zima, kada će se ukućani ponovo naći pod istim krovom sa različitim potrebama.

Osim dobrog interneta, šta je još moguće učiniti da život bude podnošljiv a posao obavljen.

MANJE JE VIŠE

Stručnjaci preporučuju da se od postojećeg prostora, koji je toliki koliki je i ne može se mnogo menjati, napravimo privremene manje prostore, u kojima bi svaki član porodice ili domaćinstva mogao da na najbolji način svoje potrebe zadovolji.

Tehnologija je, na sreću, napredovala, pa na tržištu postoje rešenja kojima se relativno mali stambeni prostor može privremeno pretvoriti u još manje prostore u kojima bi svaki član domaćinstva mogao da nesmetano radi ili pohađa nastavu.

Modularni zidovi popularni su poslednjih godina. To nije jeftino rešenje ali je takvim zidovima moguće i od malog stana napraviti funkcionalan prostor u online životu.

Jeftinije rešenje jesu trakasti pregradni zidovi, koji mogu biti od drveta ili tkanine, nisu komplikovani za montiranje a fizički odvajaju prostor i lako ih je ukloniti kada više ne budu potrebni.

Harmonika vrata, nekad popularna a onda zaboravljena i proterana kao kič, vraćaju se na scenu. Od modernih materijala, relativno laka za monitiranje, i od kuhinje mogu napraviti radni prostor.

Svako rešenje koje dovodi do rezultata koji znači obavljanje posla sa što manje stresa i nerviranja dobro je.

Mnogi će letnje mesece bez godišnjeg odmora kakav su planirali, iskoristiti za krečenje i uređivanje stambenog prostora.

Ukoliko krečite stan, gledajte da i bojama svoj stambeni prostor učinite većim. Bela je ta boja koja će od manjeg napraviti veće.

Posle krečenja sledi spremanje. Izbacite iz svog stambenog prostora sve što vam nije neophodno.

I pustite svetlost u stan koliko god je to moguće. Prirodnu svakako, ali razmišljajte i o dugim zimskim danima kad će vam pomoći i dobro veštačko osvetljenje.

Pripremite se za to da ćete, kako sada stvari stoje, u svom stanu boraviti mnogo više nego prethodnih godina i učinite sve da ga prilagodite svojim i potrebama svih vaših ukućana.

O autoru

Nadica Jakovljev
Nadica Jakovljev

Dugodišnja novinarka u štampanim i elektronskim medijima.
Novinarstvom se bavila u listu „Zrenjanin“, „ Zrenjaninskim novinama“, na radiju, trenutno radi kao novinar na portalu zrenjaninski.com.

Nadica Jakovljev Autor članka: Nadica Jakovljev
Zanimljive teme, o prodaji i kupovini nekretnina, o tome kako urediti stan..

Скорашњи чланци

Скорашњи коментари

Архиве

Категорије