Zanimljive teme, o prodaji i kupovini nekretnina, o tome kako urediti stan..

NOVO IME ULICE – ZAMENA DOKUMENATA BESPLATNA

N
kucni-broj

Iako je prvobitno bilo najavljeno da je rok za imenovanje svih ulica kraj prošle godine, rok je prolongiran do polovine ove. Zamena ličnih dokumenata na teret države.

Adresni registar je jedan od najvažnijih državnih dokumenata. Dakle, važno je da je svaki izgrađeni objekat upisan, da ima svoj broj i da ulica u kojoj se nalazi ima svoje ime.

Iako je najavljeno da će adresni registar biti gotov do kraja prošle godine, odnosno da će sve ulice dobiti ime a objekti broj, očigledno veliki posao prolongiran je za još pola godine.

U ovom trenutku, pola ulica u Srbiji ima ime a druga polovina je bezimena.

O brojevima još niko ni ne razmišlja.

Bilo kako bilo, onima koji nisu uradili svoj deo posla, ostavljen je rok da u narednih nekoliko meseci situaciju na svom području urede.

Nakon što bude formiran adresni registar, biće raspisana objedinjena javna nabavka za table sa imenima ulica i kućnim brojevima. To znači, da bi cela Srbija imala iste table kako za naziv ulice, tako i za kućne brojeve. Kačenje tabli sa nazivom ulice i kačenje kućnog broja biće obavezno.

ZRENJANIN OBAVIO POSAO

Zrenjanin je svoj deo posla obavio. Pred kraj godine, još nekoliko ulica uglavnom u industrijskoj zoni, dobilo je ime. Još nekoliko je dobilo, umesto starih, nova imena. U gradu, inače, ima oko 400 ulica.

Sada je ostalo da se sačeka objedinjena javna nabavka, odnosno momenat kada će se konačno zameniti stare table sa nazivima ulica i stari kućni brojevi. Kako ova oblast godinama nije uređivana, situacija na terenu je različita: ili nema table, ili ima starih, crvenih, zarđalih, ili su građani kačili brojeve izrađene u raznim radionicama.

ZAMENA BEZ TROŠKA ZA GRAĐANE

Na pomisao da treba da menjaju dokumenta zbog promene imena ulice, građanima se diže kosa na glavi. Država je rešila da ih tog straha oslobodi. Dakle, promena građane neće koštati ništa. Čak je otvorena i imejl adresa na koju građani mogu poslati svoje primedbe ili sugestije. Dakle, građani se mogu požaliti na imejl adresa@gov.rs

O autoru

Nadica Jakovljev
Nadica Jakovljev

Dugodišnja novinarka u štampanim i elektronskim medijima.
Novinarstvom se bavila u listu „Zrenjanin“, „ Zrenjaninskim novinama“, na radiju, trenutno radi kao novinar na portalu zrenjaninski.com.

Nadica Jakovljev Autor članka: Nadica Jakovljev
Zanimljive teme, o prodaji i kupovini nekretnina, o tome kako urediti stan..

Скорашњи чланци

Скорашњи коментари

Архиве

Категорије