Počelo je vreme praznika. Za Vojvođane slede dva božića i dve nove godine.
Praznici su ukus i miris, sreća i radost. Praznici su sećanje i uspomene.
Mi vam predlažemo nekoliko mirisa tako karakterističnih za dane koji slede.
Ako vam na neki od njih zamiriše dom, znaćete da su praznici tu. I da sledi radost i sreća.
Miris jelke
Ekološki je imati veštačku jelku ali ako kupite jelku sa busenom pa je zasadite u svom vrtu, unećete u svoj dom miris neizrecive sreće i miline. Umesto cele jelke, može da pomogne i koja grančica, tek da miris četinara zavlada domom. Uz malo ukrasa, eto praznika.
Pomorandža
Danas je pomorandža domaće voće i u toku zimskih meseci voće koje se podrazumeva.
Nekad je pomorandža stizala samo za Božić ili Novu godinu. Ne samo zato, miris kore od pomorandže asocijacija je na nešto lepo, toplo, porodično, praznično…
Nešto što se deli u posebnim danima.
Cimet
Specifični miris cimeta budi najlepše asocijacije. Kad zamiriše cimet pomislite na fine kolače, na bundevu iz peći, na jabuke, na medenjake, na ljubav.
Klinčić
Vrlo specifičan začin a prva asocijacija je, priznajte, kuvano vino.
Kuvano vino su prijatelji, druženje, veselje, hladnoća napolju a toplota u srcu.
Praznici su i miris dobre kafe, praznici su i miris tople čokolade.
Otvorite svoj dom prazničnim mirisima. Od jelke preko keksa i medenjaka, ušećernih kora od pomorandže ili đumbira.
Otvorite svoj dom malim stvarima koje će vam doneti veliku radost.