Zanimljive teme, o prodaji i kupovini nekretnina, o tome kako urediti stan..

Zrenjaninska naselja

Z
Mala Amerika

Izbor lokacije na kojoj ćete kupiti nekretninu veoma je važan element kod donošenja konačne odluke o novom domu.Nekom je važna blizina centra, drugima, opet, infrastukturna opremljenost naselja a trećima zelenilo.

Zrenjanin je dugo bio grad pretežno individualne gradnje. Negde 60 – tih, a naročito 70- tih i 80- tih godina prošlog veka, grad dobija ozbiljna naselja kolektivnog stanovanja i to su, uglavnom, lokacije na kojima se i najviše prometuju nekretnine.

MALA AMERIKA OAZA ZELENILA

Jedno od lepših gradskih naselja kolektivnog stanovanja je Mala Amerika. Zanimljiv naziv čije poreklo nije utvrđeno sa sigurnošću, osim da se sa takvim nazivom pominje kraje 19. veka.

Ono što je izdvaja jeste da je naselje gotovo u centru grada. Zgrade kolektivnog stanovanja su tipske i građene u neko zlatno vreme pa su stanovi uglavnom pristojne kvadrature i relativno dobrog rasporeda.

Naselje je dobro infrastrukturno opremljeno. Zgrade imaju predviđen prostor za parkiranje.Ima dosta zelenila. Do osnovne škole, „Vuk Karadžić“ školarcima je potrebno najviše 10- tak minuta. U naselju postoji i vrtić. Tu su i fakultet „Mihajlo Pupin“ i Visoka škola strukovnih studija.

Mala Amerika je idealno mesto za život u samom centru grada, koje nudi sve povoljnosti visoko urbanizovane sredine, sa jedne strane, i mir i spokoj periferije, sa druge strane.

Trenutnu ponudu nekretnina u Maloj Americi možete pogledati ovde.

ČETVRTI JUL ILI D-2

4. jul je naselje od centra Zrenjanina udaljeno 15-tak minuta hoda ali je i odlično povezano linijama gradskog prevoza. Čine ga 50 zgrada sa po 4 ili 5 spratova, a zgrade su izgrađene od ranih 70-ih do sredine 80-ih. Naselje ima malo više od 3000 stanovnika.

Ovo zrenjaninsko naselje poslednjih godina doživelo je možda i najveći preporod i postalo gradić u kom se može dobro živeti i bez odlaska u centar.

Naselje ima vrtiće, osnovnu školu, ambulantu i nekoliko apoteka. Mreža prodavnica široke potrošnje je odlična a u blizini je i jedna od gradskih pijaca.

Naselje ima veliki broj specijalizovanih prodavnica, zanatskih radnji, kozmetičkih i frizerskih salona, ugostiteljskih objekata.

Iako se naselje dosta promenilo od vremena nastanka, uspelo je da zadrži zelene površine i dečja igrališta i sportske terene.

Trenutnu ponudu nekretnina u naselju 4. jul možete pogledati ovde.

BAGLJAŠ – GRAD U GRADU

Bagljaš je najveće zrenjaninsko gradsko naselje. Sa skoro 20 000 stanovnika može se reći da je grad u – gradu.

Zgrade na nekadašnjim vinogradima slovačke porodice Bagljaš, po kojoj je naselje i dobilo ime, različite su spratnosti pa je i izbor veliki.

Naselje ima osnovnu školu, vrtiće, ambulantu, nekoliko apoteka, zubnih ambulanti.

Mreža prodavnica je velika i šarolika a naselje ima i zatvorenu pijacu, jedinu takvu u gradu.

Od centra grada udaljeno je 20- tak minuta hoda ali je i vrlo dobro povezano linijama gradskog saobraćaja.

Otvaranjem šoping mola – Aviv parka, Bagljaš je dobio jednu dimenziju više.

Naselje je uspelo da sačuva svoje zelene površine a poslednjih godina povećao se broj dečjih igrališta i sportskih terena.

Između zgrada se nalaze mali, dosta dobro održavani parkići sa klupama.

Bagljaš kao mesto za stanovanje jednako može prijati i starima i mladima.

Trenutnu ponudu nekretnina na Bagljašu možete pogledati ovde.

Agencija Gsigma nudi veliki izbor nekretnina u ovim zrenjaninskim naseljima.

O autoru

Nadica Jakovljev
Nadica Jakovljev

Dugodišnja novinarka u štampanim i elektronskim medijima.
Novinarstvom se bavila u listu „Zrenjanin“, „ Zrenjaninskim novinama“, na radiju, trenutno radi kao novinar na portalu zrenjaninski.com.

Nadica Jakovljev Autor članka: Nadica Jakovljev
Zanimljive teme, o prodaji i kupovini nekretnina, o tome kako urediti stan..

Скорашњи чланци

Скорашњи коментари

Архиве

Категорије