Zanimljive teme, o prodaji i kupovini nekretnina, o tome kako urediti stan..

SKUPO, SKUPLJE, NAJSKUPLJE

S
njujork

U svetu, najskuplje nekretnine nalaze se u Honkongu, slede London i Njujork. U Srbiji, očekivano, najskuplje nekretnine nalaze se u Beogradu. U svetu, relativno jeftini stanovi su u Istanbulu, Madridu i Lisabonu a kod nas na jugu Srbije.

Prema zvaničnim i dostupnim podacima koju su objavili svetski mediji, najskuplja nekretnina prodata je u Honkongu. U ovoj bivšoj koloniji Velike Britanije nalaze se najskuplji stanovi na svetu a kvadrat prosečno košta više od 13.000 evra.

Tako je bilo kada su podaci objavljeni a nije isključeno da je u ovom trenutku i skuplje, jer cene nekretnina samo rastu.

Honkong prema objavljenim podacima, prate London i Njujork. Kvadrat stana u ovim gradovima košta u proseku 9.000, odnosno 8000 evra, ali stanovi u elitinijim delovima grada znatno su skuplji.

Slede Pariz, Singapur, Tokio a od evropskih gradova čak dva italijanska: Rim i Milano.

MOŽE I JEFTINIJE

Možete živeti u Evropi a da nekretnine ne budu astronomski skupe. Gradovi u kojima su cene kvadrata povoljnije su Lisabon, Madrid i Barselona. I stanovi u Istanbulu spadaju u jeftinije.

Ako ćete preko bare, onda valja znati da jeftiniji stanovi mogu da se kupe u Torontu, Čikagu i Sidneju, tako pokazuju istraživanja.

IDEMO U BEOGRAD

Dok se na spisku svetskih gradova sa najskupljim nekretninama možda i našlo neko iznenađenje, u Srbiji iznenađenja nema.

Najskuplje nekretnine nalaze se u Beogradu. Neke od njih, po ceni kvadrata, nadmašuju mnoge svetske i evropske gradove.

Najskuplji kvadrati, naravno, prodaju se na Dedinju, Senjaku, Vračaru…

Kad je reč o jeftinim nekretninama, one su uglavnom na jugu Srbije. Em su jeftine, em se teško prodaju… Mnoge je zapanjila nedavno objavljena informacija da se, recimo u Tutinu, godišnje proda jedna nekretnina.

O autoru

Nadica Jakovljev
Nadica Jakovljev

Dugodišnja novinarka u štampanim i elektronskim medijima.
Novinarstvom se bavila u listu „Zrenjanin“, „ Zrenjaninskim novinama“, na radiju, trenutno radi kao novinar na portalu zrenjaninski.com.

Nadica Jakovljev Autor članka: Nadica Jakovljev
Zanimljive teme, o prodaji i kupovini nekretnina, o tome kako urediti stan..

Скорашњи чланци

Скорашњи коментари

Архиве

Категорије