Zanimljive teme, o prodaji i kupovini nekretnina, o tome kako urediti stan..

VAŠA BAŠTA VAS SE ZAŽELELA

V
cvece

Iako su proleće i topli dani malo zakasnili, biće vremena za sve poslove koje je neophodno obaviti u vašem vrtu kako biste mesece koji su pred vama proveli u lepom ambijentu. April je mesec za sadnju.

Konačno su za nama sumorni, hladni zimski meseci. Iako su ove godine proleće i topliji dani malo zakasnili, imaćete dovoljno vremena da obavite sve poslove u dvorištu vaše kuće.

April je mesec idealan za sadnju.

Ukoliko želite da formirate živu ogradu, posadite je što pre.

Ako je živa ograda formirana ranije, potrebno da je je orežete, kako biste uklonili suvišne i mrtve grane, odnosno da joj date dobar oblik.

April je mesec i za đubrenje – bilo bi dobro ukoliko ste u mogućnosti da vašu baštu nađubrite  prirodnim đubrivom ili kompostom.

MALO TRUDA ZA ENGLESKU TRAVU

Ima li lepše bašte od one u kojoj caruje travnjak.

Iako postoji legenda da je za englesku travu, osim zalivanja i đubrenja, potrebno i 400 godina, i Englezi su nekad počeli.

April je mesec idealan za radove na travnjaku.

Travnjak bi trebalo dobro iščešljati i rastresti. Grabulje u ruke, pa na posao. Sve što je višak, uvelo lišće na primer, izbacite jer ćete na taj način preduprediti pojavu bolesti a busen će dobiti više prostora i vazduha.

NARCISI ŽUTI, ŽUTI

Prvo će vas obradovati već posađeni narcisi, zumbuli, a onda će stići i lale.

Lukovice ovog cveća ste već posadili. Ali, letnje cveće tek stiže.

Vaše je da pripremite zemlju za sadnju i napravite gredice za novo letnje cveće.

Ruže se u ovom periodu okopaju, orežu.

Ako želite cvetni vrt sada možete zasaditi u vašoj bašti dan i noć, belu radu, turski karanfil, šeboj, cinije, kadifice, cveće koje će vaš vrt krasiti šarenilom i mirisom čitavo leto.

April je i mesec za sadnju letnjih lukovica. Jedna od najlepših letnjih lukovica je gladiola. Da biste u njenim prekrasnim cvetovima uživali od juna do septembra, posadite ih krajem aprila.

Pijace i tržni centri imaju veliku ponudu cveća, sadnica žive ograde, grmova, na vama je samo da napravite dobar plan o tome kakav vrt želite ove godine i izaberete.

I onda se, naravno, primite posla.

O autoru

Nadica Jakovljev
Nadica Jakovljev

Dugodišnja novinarka u štampanim i elektronskim medijima.
Novinarstvom se bavila u listu „Zrenjanin“, „ Zrenjaninskim novinama“, na radiju, trenutno radi kao novinar na portalu zrenjaninski.com.

Nadica Jakovljev Autor članka: Nadica Jakovljev
Zanimljive teme, o prodaji i kupovini nekretnina, o tome kako urediti stan..

Скорашњи чланци

Скорашњи коментари

Архиве

Категорије