Zanimljive teme, o prodaji i kupovini nekretnina, o tome kako urediti stan..

BILO JE DOBRO, BIĆE JOŠ BOLJE

B
agencija-gsigma-1

Kao i 2018. tako je isto i prošla godina za agenciju za promet nekretnina Gsigma bila više nego uspešna.

Tržište nekretnina u ove dve godine beleži veliki rast, pre svega na teritoriji Beograda i Vojvodine, a Zrenjanin spada u sam vrh gradova sa najviše prometovanih nekretnina. Agencija Gsigma na zrenjaninskom tržištu zauzima veliki deo.

– Na rast prometa utiču svakako i dalje niske kamatne stope na stambene kredite – smatra Gordana Božić, vlasnica Gsigme. – Činjenica je i da je poslednjih godina u našem gradu sve više zaposlenih, i iako smo mi skloni da kažemo da plate nisu velike, kad u porodici radi dvoje, pa se te plate udruže, nađe se prostora i za stambeni kredit. Tražnja za nekretninama je velika, ali na žalost sad smo u situaciji da je ponuda manja, odnosno da nedostaje adekvatnih nekretnina. Traže se i prodaju jednako i kuće i stanovi, gotovo u istom procentu za gotovinu i na kredit, a sada smo došli u situaciju da prodajemo i dvorišne stanove, koje godinama niko nije hteo da kupi. Imam osećaj da ljudi imaju novac, da žele da investiraju ali nemaju u šta. Nekretnine tu uvek dođu kao dobro rešenje – smatra Božić.

U skladu sa rastom tražnje, rastu i cene. Za atraktivne stanove koji se ne nude često, postiže se odlična cena kvadrata i bukvalno se razgrabe.

Traže se i poslovni prostori, naročito veći od 100 kvadrata, kojih na tržištu takođe nema često.

Sve se češće u ponudi pojavi prodaja takozvanog posla. Odnosno, nudi se poslovni prostor u kom se više godina odvijao određeni biznis. To je novina i to će verovatno biti nešto na čemu će agenti u Gsigmi posebno raditi u narednom periodu.

Prošlu godinu zaposleni u Gsigmi završili su zadovoljni, a novu poslovnu godinu započeli su u proširenom poslovnom prostoru.

– Prošlu poslovnu godinu završili smo uspešno a tome su doprineli svi saradnici, pre svih, Danijela Radovančev i Vajica Novaković. Logično se nametnula ideja da proširimo poslovni prostor. Ideju, koju smo dugo razrađivali, pretočili smo u stvarnost. Prvih dana ove godine naša se kancelarija proširila za dodatni prostor i na to sam posebno ponosna – ističe Gordana Božić. – Verujem da je Gsigma, koja uspešno posluje više od decenije, postala agencija koja i poslovnim prostorom pokazuje svoj kvalitet. Jednostavno, smatram da je promet nekretnina vrlo delikatan posao, te da stranke koje u njemu učestvuju zaslužuju privatnost i diskreciju i mogućnost da im se agenti potpuno posvete. Zato sam odlučila da poslovni prostor proširimo. Nova kancelarija, koja se nalazi odmah pored našeg dosadašnjeg prostora, opremljen je funkcionalnim kancelarijskim nameštajem, za koji se pobrinuo naš dugogodišnji saradnik, firma Stolovi i stolice, kompjuterima, svim što je potrebno. Jako nam je stalo da se kod nas klijenti osećaju ugodno i bezbedno ali isto važi i za nas koji radimo u Gsigmi. Dođe vreme kada i poslovni prostor postaje jako važna odrednica i na neki način, zaštitni znak, i srećna sam što je za Gsigmu to vreme došlo s prvim danima 2020. godine – zaključuje Gordana Božić.

O autoru

Nadica Jakovljev
Nadica Jakovljev

Dugodišnja novinarka u štampanim i elektronskim medijima.
Novinarstvom se bavila u listu „Zrenjanin“, „ Zrenjaninskim novinama“, na radiju, trenutno radi kao novinar na portalu zrenjaninski.com.

Nadica Jakovljev Autor članka: Nadica Jakovljev
Zanimljive teme, o prodaji i kupovini nekretnina, o tome kako urediti stan..

Скорашњи чланци

Скорашњи коментари

Архиве

Категорије