Zanimljive teme, o prodaji i kupovini nekretnina, o tome kako urediti stan..

POVRATAK OSNOVAMA, PRIRODI I JEDNOSTAVNOSTI

P
biljke

Lepi, topli i sve duži dani stižu. Mnogi razmišljaju o radovima u svom domu, pa evo nekoliko saveta o tome kako renovirati svoj životni prostor u saglasju sa svetskim trendovima za 2022. godinu.

O bojama koje su u trendu već smo pisali, pa samo kratko. Dizajneri su oduševljeni izborom Pantone boje za 2022. To je specifična plava, ali bilo koja plava dolazi u obzir. Jer je prosto hit ove godine. Nećete pogrešiti ni sa ljubičastom a ni sa zelenom. Za detalje uvek crna i uvek bela.

A sad redom, šta dizajneri enterijera kažu da, ukoliko krenete u renoviranje, imate na umu.

Takozvani otvoreni tlocrti odoše u ropotarnicu istorije. U prethodne dve pandemične godine, otvoreni prostor pokazao je sve nedostatke. Rad od kuće i škola onlajn u istom prostoru, nemoguća misija.

Dakle, pregradni zidovi i više privatnosti trend su broj jedan. U trendu su različite pregrade u stanu koje ne moraju nužno biti zidovi. Dajte mašti na volju ili angažujte stručnjaka.

Ako renovirate, pronađite mesta za biljke. Biljke su u trendu koji nije samo ovogodišnji „hir“. Ne, biljke su postale neophodne.

Prirodni materijali, pre svega drvo, trend su koji se samo nastavlja. Ove godine treba dodati i faktor održivosti. Dakle, bira se nameštaj i oprema koji mogu da potraju, koji mogu da se recikliraju.

Kad smo već kod nameštaja, u trendu je modularni. Dakle, nameštaj koji se može prilagoditi svakom prostoru i koji može imati različite namene.

Na velika vrata vratio se vintidž. Ne samo u izboru materijala koje su koristili naše bake nego i u izboru detalja i delova nameštaja.

Svetski dizajneri kažu da se na ta ista velika vrata vraćaju i lukovi. Dakle, lukovi na vratima, lukovi na prozorima i na velikim ogledalima.

Nekima se ovo možda neće svideti ali zidni tapeti opet su u modi. Sa nekim smirujućim sadržajima, u kombinaciji sa biljkama pun su pogodak za dobar osećaj.

A ono što je trend nad trendovima to je minimalizam.

Ova godina donosi minimalizam na svim područjima, od uređenja enterijera do arhitekture, kao i dizajna nameštaja. U prevodu, povratak osnovama, prirodi i jednostavnosti.

O autoru

Nadica Jakovljev
Nadica Jakovljev

Dugodišnja novinarka u štampanim i elektronskim medijima.
Novinarstvom se bavila u listu „Zrenjanin“, „ Zrenjaninskim novinama“, na radiju, trenutno radi kao novinar na portalu zrenjaninski.com.

Nadica Jakovljev Autor članka: Nadica Jakovljev
Zanimljive teme, o prodaji i kupovini nekretnina, o tome kako urediti stan..

Скорашњи чланци

Скорашњи коментари

Архиве

Категорије