Zanimljive teme, o prodaji i kupovini nekretnina, o tome kako urediti stan..

Ko rano rani, dve sreće grabi

K
savremeni koncept stanovanja-bw

Osim što je cena kvadrata stanova u izgradnji povoljnija, u dogovoru sa investitorom možete uticati na unutrašnju organizaciju prostora a i u izboru keramike i drugih za vas važnih elemenata kod opremanja stana

Kupovina stana u izgradnji ima svoje prednosti kao što su povoljna cena, mogućnost plaćanja u ratama, uticaj na unutrašnjost stambenog prostora.

Od kada je stanogradnja ponovo oživela, pojavila se i mogućnost koju naši roditelji nisu imali – kupovina stanova u izgradnji.

Kupovina stanova u izgradnji ima svojih prednosti u odnosu na kupovinu već izgrađenih stanova.

Na prvom mestu cena, na drugom – cena…

Činjenica je da je većini onih koji planiraju da kupe stan odlučujući faktor – cena. Želje i snovi su jedno a stvarnost vrlo često nešto sasvim drugo.

Cena kvadrata stanova u izgradnji je povoljnija nego cena kvadrata u već izgrađenim stanovima. Tu je i mogućnost plaćanja na rate, što je mnogima dodatni benefit – nemate sav novac u džepu ali znate da ćete ga imati u određenim vremenskim intervalima.

Ne treba zanemariti ni to što kod stanova u izgradnji, u dogovoru sa investitorom, možete uticati na unutrašnju organizaciju stambenog prostora.

Takođe, uz doplatu možete uticati i na izbor keramike, sanitarija, kuhinje i praktično dobiti stan po svojoj želji.

Na umu imajte drum i ćupriju

Kupovina stanova u izgradnji ima i svojih nedostataka. Gotovo da više u gradovima, pa i u Zrenjaninu, nema više stanogradnje kakva je bila nekad. Stambene zgrade se grade u već izgrađenom prostoru i teško da možete računati na ozbiljnije zelenilo, dečje igralište, klupe ili cvetne leje.

Ipak, najveća mana kupovine stana u izgradnji može biti – nesigurnost. Iako se situacija poslednjih godina popravila, u poslovima kao što je kupovina stana u izgradnji obavezno anagažujte licenciranu agenciju za promet nekretnina.

Sigurno je da je kupovina stana već izdatak od koga boli glava, ali nemojte da zbog uštede, zagorčate sebi život. Agenciji kojoj poverite posao, niti je to prva prodaja stanova niti ste im vi prvi klijent.

Agencija Gsigma posluje godinama sa pouzdanim investitorima koji garantuju kvalitet gradnje ali i pošten poslovni odnos.

O autoru

Nadica Jakovljev
Nadica Jakovljev

Dugodišnja novinarka u štampanim i elektronskim medijima.
Novinarstvom se bavila u listu „Zrenjanin“, „ Zrenjaninskim novinama“, na radiju, trenutno radi kao novinar na portalu zrenjaninski.com.

Nadica Jakovljev Autor članka: Nadica Jakovljev
Zanimljive teme, o prodaji i kupovini nekretnina, o tome kako urediti stan..

Скорашњи чланци

Скорашњи коментари

Архиве

Категорије