Zanimljive teme, o prodaji i kupovini nekretnina, o tome kako urediti stan..

CRNO. CRNO SIVO, CRNO PLAVO – HIT OVE GODINE

C
Stolovi i Stolice, polica, dnevna soba, dizajn stoloviistolice.com

Do početka proleća i lepih dana, idealnih za preuređenje vašeg doma, ostalo je taman toliko vremena da se odlučite hoćete li biti moderni ili tradicionalni. U prvom slučaju, u prostoru u kom živite bar jedan zid mora biti crn.

Razmišljate o tome kako bi ove godine vaš stan, dnevna soba ili kuhinja trebalo da se okreče. Svako ko je to bar jednom radio zna da je u pitanju ozbiljan posao.

Razmišljate o tome da je možda došlo vreme da vaš stambeni prostor dobije sasvim novu dimenziju.

Kako odabrati boje?

Hoćete li da razmišljate moderno, da budete slobodniji i kreativniji?

Niste za radikalne promene, više volite tradiciju?

Kako god, vreme je da počnete da razmišljate.

ŠTA KAŽE PANTONE

Institut Pantone, proistekao iz istoimene američke fabrike boja, od 2000. godine proglašava “Boju godine”. Stručnjaci raznih vrsta sa nestrpljenjem očekuju koja će boja biti proglašena za vodeću u narednoj godini.

Čekali i dočekali. Pantone je za boju ove 2018. godine proglasio – ljubičastu.

Što se tiče boja koje će sigurno dominirati u svetu unutrašnjeg uređenja, Pantone preporučuje zagasite i zemljane boje ali i po koju liniju žute i plave. Preporučuju još i boju lešnika ali i boju kelja.

Kad Pantone kaže, ceo svet sluša. Nemojte se iznenaditi ako u stanovima i kućama svojih prijatelja odjednom ugledate boje sa spiska: Pantone je autoritet u svetu boja a u današnje vreme sve što je trend u svetu vrlo brzo stigne i kod nas.

ŠTA KAŽU DRUGI

Mišljenja drugih dizajnera malo se razlikuju od onoga što propoveda Pantone, ali zajedničko svima je poruka da ove godine zaboravimo na jarke tonove.

I stiže preporuka broj dva. Boja enterijera ove godine je crna.

Tačnije, dizajneri enterijera preporučuju tri nijanse crne: crnu koja prelazi u sivu, crnu koja prelazi u plavu  i crnu crnu.

Ako vam se čini da je crna loš izbor, dizajneri tvrde da samo ne razmišljate otvorenog uma. Ne sve u crno, poneki zid, ili deo zida. Danas, kada je trend da u stanovima ima malo nameštaja, sa dobrim izborom nameštaja, crna može da bude odličan i efektan izbor.

INDIGO CRNO PUN POGODAK

Definitivno najpopularnija boja koja će zavladati domovima u ovoj godini biće Black Indigo – to je tamna nijansa plave koja gotovo prelazi u crnu ali ima tople tonove. Ako vam se ova boja čini previše smelom i ako niste spremni da rizikujete, dizajneri savetuju: krenite sa detaljima u ovoj boji. Pa kad vidite kako je to boja koja će vašem prostoru dati potpuno drugu vizuru, ohrabrićete se i za krupnije zalogaje.

Dizajneri ovu boju preporučuju posebno za kuhinju – tvrde da u kombinaciji sa dobro odabranim kuhinjskim elementima i opremom, kuhinja u ovoj boji izgleda senzacionalno.

O autoru

Nadica Jakovljev
Nadica Jakovljev

Dugodišnja novinarka u štampanim i elektronskim medijima.
Novinarstvom se bavila u listu „Zrenjanin“, „ Zrenjaninskim novinama“, na radiju, trenutno radi kao novinar na portalu zrenjaninski.com.

Nadica Jakovljev Autor članka: Nadica Jakovljev
Zanimljive teme, o prodaji i kupovini nekretnina, o tome kako urediti stan..

Скорашњи чланци

Скорашњи коментари

Архиве

Категорије