Zanimljive teme, o prodaji i kupovini nekretnina, o tome kako urediti stan..

Stambeni kredit sad ili nikad

S
Zrenjanin, centar

Mnogima je jedini način da dođu do svog krova nad glavom stambeni kredit. Ekonomski stručnjaci se slažu da je situacija za uzimanje kredita povoljnije nego ikada dosada. Ali, i izbor banke kod koje ćete se zadužiti važna je odluka

Agencija Gsigma posluje sa gotovo svim bankama ali za ovaj blog odlučili smo da vam predstavimo ponudu stambenih kredita tri banke.

ERSTE BANKA – BRZO I EFIKASNO

Erste banka svoju ponudu stambenih kredita zasniva, pre svega, na povoljnim kamatama.

Fiksna kamatna stopa u ovoj banci iznosi od 2,49 odsto EKS do 3,32 odsto.

Ono što je dodatna pogodnost je da ukoliko se odlučite za kredit u ovoj banci nećete imati troškove obrade kreditnog zahteva. Takođe, povoljnost je i što nemate troškove osiguranja. Nećete imati ni naknadu za održavanje kredita.

Fiksne kamatne stope Erste banka nudi vam za periode otplate i do 20 godina.

Nakon dostavljanja dokumentacije odobrenje će stići brzo.

SOCIETE GENERALE – BIRAJTE KAMATU

Do novog stana u Societe Generale banci možete doći uz mogućnost izbora fiksne ili varijabilne kamatne stope.

Ovo je vrsta stambenog kredita koja vam omogućava da prelazite sa varijabilne na fiksnu kamatnu stopu i obrnuto tokom celog roka otplate.Na samom početku birate kamatu kojom želite da započnete otplatu kredita – sa fiksnom ili varijabilnom. Na svake 3 godine, banka vam nudi mogućnost da ostanete na odabranom tipu kamate ili bez nadoknade pređete na drugu.

Ako EURIBOR krene da raste povećaće se i rata vašeg kredita. U tom slučaju vi možete da pređete na fiksnu kamatu i da budete zaštićeni od oscilacija varijabilne kamatne stope. Kada procenite da je varijabilna kamata povoljnija nego fiksna, možete se vratiti na nju.

CREDIT AGRICOL – DO STANA SA DINARIMA

U Credit Agricol banci stambeni kredit možete uzeti u dinarima.

Kredit možete uzeti do iznosa od 10 000 000 dinara. U ovoj banci postoji kategorija učešća i to minimum 20 odsto. Kredit možete otplatiti u 120 mesečnih rata.

Nominalna kamatna stopa je 1,78 odsto + 6M Belibor.

Administrativni trošak iznosi od 1,5 do 1,95 odsto.

Ako budete u mogućnosti da kredit ranije otplate to u ovoj banci izgleda ovako: prevremena otplata iznosi, 1odsto od iznosa glavnice koja se prevremeno otplaćuje, i to ako je period između prevremene otplate i roka ispunjenja obaveze iz Ugovora o kreditu duži od jedne godine; Ako je ovaj period kraći, naknada će iznositi 0,5 odsto od iznosa prevremeno otplaćene glavnice. Banka će naplatiti naknadu za prevremenu otplatu samo ako je iznos prevremene otplate u periodu od dvanest meseci veći od 1 000 000 dinara.

O autoru

Nadica Jakovljev
Nadica Jakovljev

Dugodišnja novinarka u štampanim i elektronskim medijima.
Novinarstvom se bavila u listu „Zrenjanin“, „ Zrenjaninskim novinama“, na radiju, trenutno radi kao novinar na portalu zrenjaninski.com.

Nadica Jakovljev Autor članka: Nadica Jakovljev
Zanimljive teme, o prodaji i kupovini nekretnina, o tome kako urediti stan..

Скорашњи чланци

Скорашњи коментари

Архиве

Категорије