Zanimljive teme, o prodaji i kupovini nekretnina, o tome kako urediti stan..

NOVI PLANOVI ZA MALU AMERIKU

N
most-na-suvom

Gradski urbanisti na javni uvid stavili izmene i dopune Plana regulacije naselja Mala Amerika. Umesto napuštenih prostorija nekadašnjeg trgovinskog giganta, nove stambene zgrade.

Plan regulacije jednog od najpopularnijih zrenjaninskih naselja, Male Amerike, ponovo je izmenjen i dopunjen. Plan se nalazi na javnom uvidu, a nakon usvajanja ili odbijanja eventualnih primedbi, biće poslat na usvajanje nadležnim gradskim strukturama.

NASELJE SA DUGOM ISTORIJOM

Mala Amerika jedno je od najstarijih gradskih naselja. Uglavnom je namenjeno za stanovanje, ali je i srednjoškolski i visokoškolski centar.

U naselju ima više objekata koji su od velikog značaja za istoriju i kulturu grada i nalaze se pod zaštitom države.

Prve višespratnice u Maloj Americi zidane su 60-tih godina prošlog veka, grupisane u blokove „Rade Končar“ i „Đuro Đaković“.

NIČU NOVE ZGRADE

Ovog puta plan se menja zbog promene namene lokacije na kojoj se nalazi upravna zgrada i magacini bivšeg trgovinskog giganta „Banat“ ili starije „Prehrane“.

Ovaj prostor nekoliko puta je menjao vlasnika i namenu. Prvobitno je na lokaciji trebalo da nikne poslovno – uslužni centar a po novom planu na ovoj lokaciji nići će stambeni kompleks. Već se zna i ko će zidati stanove.

BICIKLISTIČKA STAZA I MOST NA SUVOM

Urbanisti planiraju i manje izmene na javnim površinama. Planirano je da pored Begeja bude izgrađena biciklistička staza, takozvani Green way, kao i šetalište.

Za čuveni Most na suvom još nema rešenja. Urbanisti navode da će u zavisnosti od odluke (čije?) da li da se most ruši, premešta ili rekonstruiše, doneti poseban plan za lokaciju na kojoj se most nalazi.

IMA I POSEBNIH NAMENA

Na teritoriji Male Amerike postoje i dva objekta posebne namene. Reč je o Domu vojske i kasarni „Stevica Jovanović“.

U Planu regulacije stoji da za ova dva objekta važe posebna pravila.

I za jedan i za drugi objekat praviće se poseban plan kada dođe do otuđenja, stoji u Planu regulacije za Malu Ameriku.

O autoru

Nadica Jakovljev
Nadica Jakovljev

Dugodišnja novinarka u štampanim i elektronskim medijima.
Novinarstvom se bavila u listu „Zrenjanin“, „ Zrenjaninskim novinama“, na radiju, trenutno radi kao novinar na portalu zrenjaninski.com.

Nadica Jakovljev Autor članka: Nadica Jakovljev
Zanimljive teme, o prodaji i kupovini nekretnina, o tome kako urediti stan..

Скорашњи чланци

Скорашњи коментари

Архиве

Категорије