Zanimljive teme, o prodaji i kupovini nekretnina, o tome kako urediti stan..

BUČNO, BUČNIJE, NAJBUČNIJE

B
akusticni paneli

Buka je jedan od najvećih problema današnjice. Bučno je u prostoru u kom radimo, često je bučno i u prostoru u kom živimo. Dugotrajno izlaganje buci može da izazove niz problema, ali ono što je sigurno jeste da rad u bučnom prostoru smanjuje efikasnost i koncentraciju. Na sreću, problem može da se reši.

Buka je zvuk koji slušatelj ne želi da čuje, jer mu je neprijatan, glasan ili smeta raspoznavanju drugih zvukova. U tome se sastoji temeljna, subjektivna razlika između zvuka i buke. Bilo koji zvuk može biti doživljen kao buka.

BUČNI MI, A BUČNE I KOMŠIJE

Urbani način života nameće sve veće koncentracije stambenih prostora po kvadratnom metru. Kao posledica, javljaju se problemi povezani sa životom u zajedničkim zgradama.

Neko pušta glasnu muziku, neko glasnije govori, neko treska vratima…

Teško je danju, a još teže noću.

Kako izgleda prosečan radni dan u modernom otvorenom radnom prostoru? Lepo je što se svi vidite, lako komunicirate, ali… Telefoni koji neprekidno zvone, razgovori koji se pretvaraju u kakofoniju zvukova…

Kako izgleda kraj takvog radnog dana? Sa košmarom u glavi.

I ZA BUKU POSTOJI REŠENJE

Buka je nešto na šta moramo da se naviknemo. Izazivača je sve više. Ipak, postoji rešenje kako da se u prostoru u kom živite ili u kom radite odbranite od buke.

Savremeno uređenje životnog i poslovnog prostora omogućava da se buka, kao jedan od najvećih problema sadašnjice, umanji.

Za to služe akustični paneli.

Akustični paneli mogu se montirati na plafone ili zidove, dakle na površine kojima se ne hoda.

Za početak utvrdite nivo buke koja treba da bude apsorbovana jer je najvažnije da paneli odgovaraju svojoj primeni i ulozi koja može biti višestruka.

Akustični paneli kao rešenje za smanjenje buke idealni su za otvoren radni prostor, kao i za prostore u kojima se tišina podrazumeva: biblioteke, koncertne dvorane i konferencijske sale.

Takođe, akustični paneli dobro su rešenje i za prostor u kom živite: sve češće je životni prostor i radni. Ako se dobro izaberu i postave, akustični paneli omogućavaju da u prostoru u kom boravi više ljudi svima bude jednako prijatno i komforno.

Akustični paneli imaju i estetsku funkciju a mogu biti napravljeni od najrazličitijih materijala.

Buka više nije nerešiv problem.

Ukombinujte u svoj životni i radni prostor akustične panele i učinite ga komfornijim i lepšim.

O autoru

Nadica Jakovljev
Nadica Jakovljev

Dugodišnja novinarka u štampanim i elektronskim medijima.
Novinarstvom se bavila u listu „Zrenjanin“, „ Zrenjaninskim novinama“, na radiju, trenutno radi kao novinar na portalu zrenjaninski.com.

Nadica Jakovljev Autor članka: Nadica Jakovljev
Zanimljive teme, o prodaji i kupovini nekretnina, o tome kako urediti stan..

Скорашњи чланци

Скорашњи коментари

Архиве

Категорије